Серхио Агуеро се подложи на операция, не е ясно кога ще може да играе


Серхио Агуеро се подложи на операция, не е ясно кога ще може да играе
Снимка: Getty Images/Guliver

1715 0

Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро се подложи на операция на коляното, като се похвали, че всичко е минало успешно. Аржентинецът напусна терена принудително в края на първата част при разгромния успех на шампионите у дома над Бърнли с 5:0 в понеделник, след като коляното му пострада при единоборство с Бен Мий.

"Всичко мина добре и скоро започвам с възстановяването. Благодаря на доктор Кугат и неговия екип, както и на всички за подкрепата", написа Агуеро в Twitter.

Няма информация колко дълго ще отсъства аржентинецът, но все още има надежда за завръщането му за Финалната осмица от Шампионска лига в Лисабон през август. 32-годишният футболист пътува до Барселона за лечение с известния хирург д-р Рамон Кугат, който е оперирал върху няколко играчи на Сити в последните години.

"Веднага щом приключи интервенцията, ще узнаем колко дълго ще отсъства той“, каза Гуардиола по-рано. Запитан относно това дали нападателят ще се върне за мачовете от Шампионска лига, испанският мениджър отвърна: „Не мога да кажа сега“. Сити са и без английския бранител Джон Стоунс поради травма на глезена, получена при рестарта на сезона във Висшата лига.

"Той тренира на терена. Подобрява се и да се надяваме, че ще се присъедини отново към нас в близките дни“. Вторият избор под рамката на вратата – Клаудио Браво, също тренира с отбора след проблем в хълбока. При издънка на „гражданите“ в четвъртък и победа тази вечер на Ливърпул над Кристъл Палас, мърсисайдци ще си гарантират първа титла от 30 години насам. Междувременно, Гуардиола посочи кои играчи могат да играят повече и са по-добре физически.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички