Гуардиола определи Клоп като най-големия съперник в кариерата си


Гуардиола определи Клоп като най-големия съперник в кариерата си
Снимка: Getty Images

1843 0

Два дена преди "мача на годината" между Манчестър Сити и Ливърпул Пеп Гуардиола даде любопитно интервю пред английските медии. Тимовете водят ожесточена битка за титлата, като само точка ги разделя седем кръга преди края. Освен това и двата отбора продължават уверено в Шампионска лига, където в момента са на четвърфиналите. Гуардиола говори единствено за приближаващия мач, като отказа да коментира новите разкрития около финансите на "гражданите".

"Очаква ни огромен мач и важни три точки, въпреки че и да спечелим, следват още седем мача. Това са 21 точки, за които трябва да се борим. Освен това ни очакват срещи в Шампионска лига и ФА купите", коментира наставникът на домакините.

Испанецът беше попитан и за изказването на Юрген Клоп, в което Гуардиола бе определен като най-добрия треньор в света: "Аз не съм най-добрият в света. Бих искал да кажа, че съм, но не съм. Имам успех, защото работя с моя екип, имам пари на разположение и невероятно талантливи играчи. Станах мениджър, за да бъда на терена и да подготвям отбори и да изпитвам емоции по време на мачовете... Просто си върша работата. Няма значение дали съм най-добър".

Специалистът говори и за прекия съперник – Ливърпул: "За времето, в което съм тук, и двата отбора са на челните позиции през последните пет години. Те са невероятен съперник. Много пъти съм изказвал мнението си за Ливърпул. Възхищавам им се! Юрген е най-големият ми съперник в кариерата на треньор. Мисля че и двата отбора играят отлично, което е страхотно за футбола – готови сме за предизвикателството". А ето какво каза Клоп за Сити във вчерашния ден.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички