Фърплей от Юрген Клоп: Удоволствие е да анализираш играта на Манчестър Сити


Фърплей от Юрген Клоп: Удоволствие е да анализираш играта на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

2063 0

Ливърпул въстана от пепелта като птицата Феникс, дишащ право във врата на считания за почти сигурен шампион Манчестър Сити. "Червените" наваксаха изоставането си от отбора на Пеп Гуардиола с цели 13 точки. Безкрайно мотивирани те се насочват към прекия двубой срещу Сити в неделя на "Етихад". Евентуална победа би поставила едната ръка на мърсисайдци върху трофея. 

Силите на двата доминиращи в последните 5 години във Висшата лига отбора изглеждат напълно равностойни. Футболистите на Ливърпул са изцяло съсредоточени върху ключовия двубой и водят интензивни тренировки. Наставникът на "червените" - Юрген Клоп, джентълменски коментира предстоящата среща, казвайки, че за него е истинско удоволствие да анализира играта на отбор като Сити. 

"Ако бях друг човек, щях да съм леко депресиран от факта, че Гуардиола постоянно тренира такива отбори. Може би в Дортмунд щяхме да спечелим повече титли, ако Пеп не беше в Байерн", коментира германският специалист пред Premier League Productions.

"Сега е почти същото, представете си, ако не беше тук. Може би щяхме да спечелим поне още една титла. Слава Богу не съм такъв човек и съм доволен с положението ни. Много уважавам работата им. Това е един невероятен отбор, начело с най-добрия треньор в света, за мен. 

Не бих могъл да изпитвам по-голямо уважение. Не мога да кажа, че харесвам много от опонентите си, но наистина обичам да гледам Сити. Така че винаги, когато играем с тях, анализът е смесица от сериозна работа и истинско удоволствие. Играят на следващо ниво, фантастичен футбол", коментира още той. 

Ливърпул не спечели нито една от последните 4 срещи между двата отбора. Последната такава бе през октомври, когато двата отбора завършиха наравно 2:2. Инерцията, която набраха мърсисайдци и скъсяването на изоставането си от шампиона от 14 точки до само 1 за едва два месеца обаче, изглежда накланя везните към тима от Ливърпул. 

До края на сезона на претендентите за титлата остава да изиграят 8 мача. Евентуална победа в неделя за един от двата отбора би означавала огромна крачка към спечелването на трофея. 

Ливърпул се намира в победна серия от 10 срещи, а грешните стъпки на Сити с равенствата срещу Саутхямптън и Кристъл Палас, както и загубата от Тотнъм, кара "червените" фенове да гледат с надежда към предстоящия сблъсък. 

Гуардиола пък от своя страна "жегна" наставника на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне заради "бетона", който забърка на "Етихад"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички