Бразилия готова на всичко, за да назначи Гуардиола начело на "селесао"


Бразилия готова на всичко, за да назначи Гуардиола начело на "селесао"
Снимка: Getty Images

1359 0

Националният отбор на Бразилия иска мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола да поеме състава след Световното първенство по футбол в Катар, съобщава вестник "Марка".

Още през февруари неочаквано се появиха информации, че настоящият селекционер Тите ще оваканти поста след Мондиала през ноември. Наскоро той потвърди намеренията си.

"Ще работя до края на Световното първенство", каза Тите пред SportTV. "Спечелил съм всичко в кариерата си, липсва само Световно първенство и, ако се проваля, е време някой друг да ме наследи", завърши той.

В момента Бразилия е считана за фаворит за спечелване на турнира в Катар, тъй като впечатли по време на квалификациите и разполага с невероятен състав. 

Бразилската федерация е готова да предложи на испанеца четиригодишен договор до Световното първенство по футбол през 2026 г. със заплата от 12 милиона евро на година. 

Сегашното му възнаграждение в Ман Сити възлиза на 20 млн. евро. Медиите в Бразилия тръбят, че от централата вече са започнали разговори с него и помощниците му. Контрактът му с "гражданите" изтича през 2023 г.  

"Следващата стъпка ще бъде национален отбор, да, ако има възможност. Трябва да си почина след седем години в Сити. Бих искал да бъда треньор на Европейско първенство, Копа Америка или Световно ", каза Гуардиола.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бившият треньор на Барселона направи любопитно изказване за начина, по който постига успехи в Шампионска лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички