Гуардиола към Клоп: Ако ми тежи графикът, ставам треньор на Малдивите


Гуардиола към Клоп: Ако ми тежи графикът, ставам треньор на Малдивите
Снимка: Getty Images

9373 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола разкритикува колегата си Юрген Клоп заради оплакванията му относно графика на Ливърпул. В събота мърсисайдци играха срещу Нюкасъл във Висшата лига, а в сряда преди това имаха мач в Шампионска лига.

От своя страна Сити игра в най-силния европейски клубен турнир във вторник, а в първенството на Англия мачът им срещу Лийдс беше също в събота. Въпреки че разбира възмущението на Клоп, испанският треньор заяви, че и двамата трябва да се примирят с програмата си.

"Нищо няма да се промени, защото телевизионните компании мислят как да привлекат повече зрители. Те не мислят за това от какво се нуждаят играчите или отборите. Разбира се, разбирам това, но какво мога да кажа? Както вече казвах много пъти, няма да решим проблема. Сър Алекс Фъргюсън беше най-легендарната фигура в английския футбол и се оплакваше от времето, когато беше тийнейджър", започна Гуардиола.

"Играхме в Мадрид срещу Атлетико, а след три дни играхме на "Уембли" в полуфинала на ФА Къп срещу Ливърпул. Челси игра във вторник и можеше да играе своя полуфинал в събота, но игра в неделя. Мислите ли, че мислят за това? Не, защото в следващия вторник Ливърпул игра срещу Юнайтед", продължи наставникът на "гражданите".

"Всеки трябва да защитава бизнеса си. Ние трябва да се приспособим. Ако ни виждат играещи в събота, значи играем в събота. Ако е във вторник, значи във вторник. Четвъртък? Нека да е четвъртък. Каквото искат, това не е проблем. Ако съм недоволен, ще си отида вкъщи и ще престана да бъда треньор на Манчестър Сити.

Ще отида в друга лига, лигата на Малдивите, и ще играя един мач седмично, за да мога удобно да си почивам под кокосовите палми. Това би било идеално. Но това не е нашият случай. Съжалявам Ливърпул, но ще трябва да играете в 12:30 и аз нямам отношение към това", завърши испанският специалист. А ето какво по-рано каза Клоп за програмата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички