Гуардиола: Купуваме, но и продаваме футболисти за много пари


Гуардиола: Купуваме, но и продаваме футболисти за много пари
Снимка: Getty Images

1144 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори преди финала с Ливърпул за "Къмюнити Шийлд", като една от темите бе "трансферното лято" за "гражданите", в което се разделиха с част от звездите си.

Специалистът сподели, че е тъжен от напускането на Габриел Жезус, Олександър Зинченко и Рахийм Стърлинг, но приходите, генерирани от техните трансфери, са допринесли за устойчивостта на клуба.

"Небесносините" се разделиха с бразилеца и украинеца за общо 75 милиона, докато най-големият им трансферен удар бе привличането на Ерлинг Холанд. Стърлинг пък акостира на "Стамфорд Бридж" срещу  50 милиона паунда.

"Отчасти съм тъжен, че тези важни играчи си отидоха. Но това е бизнес. За да инвестираш, трябва да продаваш играчи, иначе не можеш да бъдеш устойчив. Знам, че имиджът на клуба е, че винаги купуваме, купуваме, купуваме.

Но ние също продаваме. Разделяме се с важни играчи срещу големи суми. Всички клубове днес знаят, че продажбата на играчи не е лесна. Те искат да го направят, но не всеки може", обяви Гуардиола.

От "Етихад" започват защитата на титлата си във Висшата лига с гостуване на Уест Хем на 7 август, а днес ще изиграят финала си с Ливърпул. Ето къде може да го гледате НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички