Гръм в рая? Обяснението на Гуардиола защо се вбеси на Холанд (ВИДЕО)


Гръм в рая? Обяснението на Гуардиола защо се вбеси на Холанд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3982 0

Лийдс Юнайтед бе поредната жертва на Манчестър Сити във Висшата лига, след като загуби с 2:1 в мач, в който домакините доминираха през голяма част от играта. Манчестър Сити контролираше резултата 2:0 и изглеждаше, че когато Паскал Струйк свали Фил Фодън около 10 минути преди края, преднината щеше да се превърне в три гола.

Илкай Гюндоган, който вече беше вкарал 2 попадения, получи правото да изпълни дузпата от съотборника си и играч номер едно Ерлинг Холанд. Германецът пропусна, а Джоел Роблес се хвърли в правилната посока и отрази удара му да се отбие от гредата. Нещо, което ядоса Гуардиола на тъчлинията.

Моментът, в който Холанд ядоса Гуардиола

Мениджърът на "гражданите" беше недоволен от Ерлинг Холанд, че отказа дузпата на своя съотборник Гюндоган. Гневът му беше уловен от телевизионните камери и след това обясни чувствата си по време на пресконференцията след мача. "Кой знае дали Ерлинг ще изпълни дузпата и пропусне? Какво ще стане, ако Рияд изпълни дузпата и пропусне?", сподели той.

"Какво ще стане, ако Илкай Гюндоган изпълни дузпата и отбележи? Въпросът е, ако е 2:0, кой ще изпълни дузпата? Това е Ерлинг или Рияд, Вторият аспект е, че показва какъв е Ерлинг като човек. Той иска да вкарва голове, но в същото време отборът, съотборниците са също толкова важни. Играта не е приключила. Това показва колко мил и щедър е Ерлинг. Ако е 4:0 при 10 минути до края, добре. Но при 2-0? Ерлинг е най-добрият изпълнител на дузпи в момента, така че той трябва да я изпълни", категоричен бе Гуардиола.

Гуардиола обича да хвали Ерлинг, когато не вкарва

"Днес Ерлинг можеше да вкара два или три гола. Той игра невероятно добре, с движението си и всичко, как се бореше за нас. Обичам да хваля Ерлинг, когато не вкарва. Ако Гюндоган вкара гол, всички са: "Супер, хеттрик, браво". При 2:0 трябва да се затвори двубоят. Не е нужно да се дава нищо. Ако може да се контролира ситуацията, трябва да се контролира", допълни испанският наставник. Наскоро пък Холанд получи големи комплименти от звезда на Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички