Звезда на Манчестър Сити: Холанд е най-добрият професионалист, когото съм виждал


Звезда на Манчестър Сити: Холанд е най-добрият професионалист, когото съм виждал
Снимка: Getty Images

1789 0

Британският национал Джак Грийлиш похвали своя съотборник в Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, възхвалявайки централния нападател за професионализма и манталитета му.

При победата на "гражданите" с 3:0 срещу Уест Хям Юнайтед в сряда (3 май) Холанд счупи рекорда за най-много отбелязани голове в един сезон на Висшата лига, когато вкара своя 35-ти гол в шампионата през настоящата кампания.

Грийлиш, който асистира на Холанд за гола, говори за съотборника си, като го нарече "най-добрият професионалист", който някога е виждал, и похвали мисленето му.

Тайната за успеха на Холанд

"Той е най-добрият професионалист, който съм виждал. Неговото мислене не се вижда често. Той прави всичко. Възстановява се след мачове, прекарва време във фитнеса - ледени бани, диета и т.н. Затова е такъв, какъвто е. Кълна се, че не мога да бъда като него", заяви Грийлиш за "Daily Mail".

"Имаме страхотно приятелство, но той би ме посочил след мач и ще каже: "Хей. Не излизай тази вечер да купонясваш". Просто му казвам да млъкне и да си гледа ледената баня, но това сме ние. Двама различни персонажи, които се справят добре по свой собствен начин", добави звездата на Сити.

Ерлинг Холанд смени Борусия Дортмунд с Манчестър Сити миналото лято, като подписа с шампиона на Висшата лига за сума от 60 милиона евро (51,2 милиона паунда). Оттогава той има 45 мача за клуба във всички състезания, като отбеляза 51 гола и регистрира осем асистенции.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Страхотният жест, с който Сити удостои Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички