Манчестър Сити рискува грандиозен провал, след като не послуша Гуардиола: Холанд с куп пропуски (ВИДЕО)


Манчестър Сити рискува грандиозен провал, след като не послуша Гуардиола: Холанд с куп пропуски (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3710 0

Английският шампион Манчестър Сити записа успех над борещия се за оцеляване Лийдс с 2:1. "Гражданите" взеха важните три точки и по този начин дръпнаха с четири пункта пред Арсенал при равен брой изиграни мачове. Лийдс остава над "опасната черта", но може да бъде пратен в застрашените места още този кръг.

Футболистите на Пеп Гуардиола контролираха целия двубой, но накрая се стигна до две ситуации в кратък период от време, които върнаха напрежението за испанския специалист. Въпреки това гостите не сториха достатъчно, за да заслужат изравнителен гол.

Илкай Гюндоган се отличи и с двете попадения през първото полувреме, като до 27-ата минута резултатът бе 2:0. И в двата случая Марез проби навътре и подаде около границата на наказателното поле към Гюндоган, който реализира идентични попадения.

Именно Гюндоган обаче пропусна дузпа в самия край. Любопитното е, че Ерлинг Холанд предостави този шанс на Гюндоган, за да потърси първи хеттрик в кариерата си. Пеп Гуардиола не одобри това и камерите показаха как изрично казва на Холанд, че е трябвало да изпълни дузпата.

Така около пет минути преди края след отнета топка пред наказателното поле Родриго върна интригата в последните минути, след като преодоля Едерсон.

За Манчестър Сити предстои първи мач от полуфиналите в Шампионска лига срещу Реал Мадрид. В следващия кръг от Висшата лига пък "гражданите" гостуват на друг борещ се за оцеляване отбор - Евертън (14.05). Лийдс пък посреща у дома Нюкасъл (13.05).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано Сити взе инициативата от самото начало и градеше атака след атака. Малко над четвърт час след началото Де Бройне намери добре Алварес в наказателното поле, но аржентинецът стреля много неточно и високо.

Минута след това дойде и най-чистото положение за гол. Холанд бе изведен сам срещу вратаря, но Роблес успя да спаси последвалия удар.

19' - 1:0! Марез проби отлично навътре в наказателното поле и комбинира с непокрития Гюндоган, който прецизно с едно докосване насочи топката покрай вратаря.

27' - 2:0! Отново Марез намери Гюндоган на границата на наказателното поле и този път халфът стреля извън него, но отново намери мрежата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49-ата минута след заучено изпълнение на пряк свободен удар топката се озова в Холанд, който отблизо стреля мощно с глава, но нацели напречната греда. Впоследствие се оказа, че преди това е имало засада.

Луис се отличи с впечатляващо подаване към Холанд, който пое и се завъртя отлично около наказателното поле. Веднага след това норвежецът стреля от добра позиция, но след контакт със страничния стълб топката излезе в аут.

В 71-вата минута Сити получи право да изпълни пряк свободен удар, като бе опитано много любопитно изпълнение, след което Роблес трябваше да се ориентира бързо, за да успее да хване топката на самата голлиния.

В 83-тата минута Фоудън се отличи със страхотен индивидуален пробив, с който влезе в наказателното поле, а след това бе препънат.

Холанд предостави дузпата на Гюндоган, който прати топката в левия страничен стълб. С това пропусна да отбележи първи хеттрик в историята си.

86' - 2:1! Топката бе отнета пред полето на Сити и Родриго без да се бави я прати покрай Едерсон.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За Манчестър Сити Кевин де Бройне вече тренира наравно със съотборниците си и е възстановен от травмата, която имаше. Все пак не е сигурно дали Пеп Гуардиола ще го пусне от самото начало на срещата. Адамс, Далас и Синистера са аут за гостите, докато Купър не е в напълно оптимално състояние.

"Гражданите" са спечелили последните три двубоя срещу този опонент (един от успехите е с гръмкото 7:0), като головата разлика в тях е 14:1 в полза на Сити. Въпреки това преди тези три двубоя два пъти поред Лийдс спираше гранда от Манчестър - веднъж с равенство и веднъж с победа.

Футболистите на Пеп Гуардиола са се устремили към трета поредна титла, като са лидери със 79 точки. Точка по-малко има Арсенал, но Манчестър Сити има един двубой по-малко от "артилеристите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички