Капитан Фантастичен: Как Венсан Компани спечели титлата на Манчестър Сити през 2019 (ВИДЕО)


Капитан Фантастичен: Как Венсан Компани спечели титлата на Манчестър Сити през 2019 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1813 0

В края на сезон 2018/19 Манчестър Сити ликуваше с титлата във Висшата лига след люта битка с Ливърпул през цялата кампания. "Гражданите" обаче нямаше да се доберат до златото, ако не бе вкаран един от най-важните голове в тяхната история, а човекът, който отбеляза това попадение - прави спомена за него още по-ценен за феновете на "гражданите".

Компани - "капитан Фантастичен"

Сити приемаше Лестър на днешната дата (6 май) - преди точно 4 години. В последните седмици от сезона "гражданите" и Ливърпул ги делеше 1 точка. Мърсисайдци бяха взели своя мач 2 дена по-рано (4 май) срещу Нюкасъл и топката бе в полето на гранда от Манчестър.

Срещата на "Етихад" срещу "лисиците" бе част от предпоследния кръг и беше изпълнена с много борба и тактическо надлъгване. Времето изтичаше, а "гражданите" така и не намираха вратата на Каспър Шмайхел. В 70-ата минута обаче капитанът на Сити Венсан Компани реши да си пробва късмета от близо 25 метра и вкара изключителен гол, който според мнозина реши борбата за титлата.

Финалът на сезона

Това означаваше, че титлата ще се реши в последния кръг от кампанията. "Гражданите", водеха с 1 точка пред мърсисайдци. В последните си мачове обаче Сити надви Брайтън с 4:1 като гост, а Ливърпул се справи с Уулвърхямптън с 2:0, което означаваше, че момчетата на Пеп Гуардиола завоюват втората си поредна титла в елита на Англия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Страхотният начин, по който Манчестър Сити отдаде почести на Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички