Гостуване на Ливърпул категорично и безспорно не е опцията, с която Тен Хаг може да спаси работата си в Манчестър Юнайтед


Гостуване на Ливърпул категорично и безспорно не е опцията, с която Тен Хаг може да спаси работата си в Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages

2373 0

Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед утре (17 декември) в голямото дерби на 17-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят е изключително важен за Ерик тен Хаг и неговият пост, но традиционно гостуванията за "дяволите" на "Анфийлд" са изключително трудни.

"Черна" серия за Юнайтед като гост на Ливърпул

Мърсисайдци се завръщат в своята крепост, която е "Анфийлд", където 48 от последните им 49 посетители не успяха да ги победят (38 победи, 10 равенства). Обикновено подобна форма се "изхвърля през розореца", когато съперничеството им с Манчестър Юнайтед се поднови.

Напоследък обаче "червените" тотално доминират "дяволите". Ливърпул остана непобеден в последните осем домакински преки срещи с Юнайтед (W5, D3), докато допусна само един гол във вратата си през това време - серия, която включва разгромната победа със 7:0 от изминалия сезон 2022/23.

Настоящата форма на Юнайтед подчертава несъответствието между двата най-успешни клуба в английския футбол, като гостите вече загубиха толкова мачове през настоящата кампания (12), колкото и през целия минал сезон.

Последната такава дойде от Байерн Мюнхен с 0:1 у дома на "Олд Трафорд", която ги накара да завършат на последното място в своята група на Шампионска лига само за втори път в историята си, а това бе последвано от унизително поражение с 0:3, отново у дома, от Борнемут във Висшата лига през  изминалия уикенд.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Димитър Бербатов отправи призив към Манчестър Юнайтед преди гостуването на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички