"Голът на деня": Бербатов и Юнайтед си припомниха романтичното минало (ВИДЕО)


"Голът на деня": Бербатов и Юнайтед си припомниха романтичното минало (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4486 0

В днешния ден - петък (14 януари), английският гранд Манчестър Юнайтед и бившият нападател на клуба - българинът Димитър Бербатов, се върнаха към романтичната си история от миналата. Българинът стана шампион с "червените дяволи" и голмайстор на Висшата лига (заедно с Карлос Тевес от Манчестър Сити).

Бербатов бе част от клуба между 2008 и 2012 година, като записа над 100 участия с фланелката на "червените дяволи". Днес от Юнайтед споделиха видео на българина, част от "рубриката" им "гол на деня". При попадението Бербатов овладява подаване на Патрис Евра с левия си крак, топката се вдига, а с човек на гърба българинът успя да завърши красиво от въздуха.

Няколко часа, след като видеото бе споделено от Юнайтед, Бербатов стори същото и допълни кратко обяснение в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа:

"Както винаги съм ви казвал хора, когато вашият футболен стил се основава на мислене и четене на играта, импровизация/техника, тогава ще ви е по-лесно, да реагирате в трудна ситуация и да можете да измислите нещо на терена, както това във видеото.

Мислене/Четене на играта - Виждате ли, знаех, че брат ми @patrice.evra ще се опита да стреля от позицията си /заради езика на тялото му/ и когато играеш с ляв крак, понякога не шутираш топката по най-добрият възможен начин и в крайна сметка можете да изпратите топката малко надясно. Така че можете да видите, че очаквах това да се случи в тази ситуация!

Импровизация/Техника - сега, когато очаквах какво ще се случи и то се случи, беше време да импровизирам, използвайки моята техника И както ви казах, когато играете футбола с глава/импровизирате, е по-лесно да се направи това което направих във видеото".

Именно човекът, асистирал за гола пък - Евра, даде неочаквано обяснение за играч на Манчестър Юнайтед, който иска да напусне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички