Официално: Микел Артета получи желания централен защитник в Арсенал


Официално: Микел Артета получи желания централен защитник в Арсенал
Снимка: Getty Images

2012 0

Арсенал представи официално бранителя на Аякс - Юриен Тимбер, като свой футболист. Централният защитник позира с клубната фланелка, а клубът обяви новината на своя уебсайт и профилите в социалните мрежи.

"Артилеристите" се сдобиват с нидерландеца за сумата от 40 милиона + още 5 под формата на бонуси. Все още обаче няма информация за колко време подписва на "Емиратс" 22-годишния национал на "лалетата". Тимбер се превръща във втория нов в тима, след като той си осигури Кай Хаверц от Челси.

Припомняме, че най-различни източници съобщаваха, че доста европейски грандове са се борили за подписа му, но в крайна сметка той е бил фокусиран изцяло върху преминаването си в Северен Лондон, където много скоро се очаква официално да бъде обявен и Деклан Райс.

Тимбер има общо 121 мача за Аякс, в които се е отчел с 6 попадения. Той може да се похвали и с универсалност, като има и немалък опит на десния фланг, подвизавайки се като десен бек, а Микел Артета цени подобни качества.

"Наистина сме развълнувани, че Юриен се присъедини към нас. Той е универсален млад защитник, който ще се впише в нашата система и ще осигури на нашия отбор толкова много качество", заявява испанският специалист.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Томас Партей иска трансфер в Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички