Арсенал няма да повтаря грешките! Устремен е да сложи край на доминацията на Манчестър Сити


Арсенал няма да повтаря грешките! Устремен е да сложи край на доминацията на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

5760 0

Отборът на Арсенал успя да разклати "трона" на Манчестър Сити във Висшата лига, но не и да свали тима на Пеп Гуардиола оттам. С действията си до момента през летния трансферен прозорец обаче "топчиите" показват, че готвят нова атака към "гражданите" през следващия сезон в елита на Англия.

Привлечените до момента и тяхната роля

Арсенал изненада мнозина с интереса си към Кай Хаверц от Челси. Младият германец се озова на "Емиратс", след като "топчиите" платиха на своя градски съперник 65 милиона паунда за услугите му. Футболистът ще внесе нужната свежест и острота в атаката на Артета. Универсалността на Хаверц е едно от качествата, които испанският мениджър цени, тъй като той може да го използва както на върха на атаката, така и зад централния нападател.

В следващите дни се очаква Арсенал да представи официално Юриен Тимбер от Аякс и Деклан Райс от Уест Хям. Британецът от тима на "чуковете" е голямата трансферна цел на отбора от Северен Лондон. Райс ще донесе стабилност в халфовата линия, тъй като уменията му да я контролира са повече от брилянтни. 22-годишният Тимбер пък може да се окаже страхотна алтернатива на "сърцата" в защитата на лондончани - Габриел и Уилям Салиба, след като направи страхотен сезон в Аякс.

Арсенал мисли за бъдещето

След края на сезона Арсенал стартира преговори с много от младите си надежди. На "Емиратс" преподписаха основни играчи като Габриел, Габриел Мартинели, Арън Рамсдейл, Букайо Сака, Рийс Нелсън и Уилям Салиба. Всички тези ходове показват, че "топчиите" имат пълно доверие в младите си таланти и са готови да покоряват върхове заедно с тях. 

Търпението определено си каза думата. Микел Арета успя да положи основите на класен състав, който, както вече стана дума - успя да предизвика Манчестър Сити за титлата. Със сигурност действията на пазара на Арсенал могат да вдъхнат повече самочувствие на тима, а това да помогне за бъдещите успехи на лондончани.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Всички трансфери по линията Арсенал - Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички