Гол за историята и за Арсенал! Мохамед Салах наказа Манчестър Сити и подобри невероятен рекорд (ВИДЕО)


Гол за историята и за Арсенал! Мохамед Салах наказа Манчестър Сити и подобри невероятен рекорд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8496 0

Манчестър Сити посрещна Ливърпул на "Етихад" в супердербито от 29-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци започнаха мълниеносно емоционалния двубой, повеждайки още в 17-ата минута от срещата.

Мохамед Салах даде преднина на "червените" след страхотна скоростна контраатака. Египтянинът получи асистенция от Диого Жота, който чакаше на ръба на засадата. ВАР преразгледа ситуацията, решавайки да зачете историческия гол.

Рекордът

Исторически, защото с него Салах изравни рекорда на една от големите легенди на Ливърпул - Иън Ръш. Той стана първият от близо 3 десетилетия, или по-точно от сезон 1986/87 г., който реализира попадение в четири мача срещу един и същ съперник в рамките на един сезон. 

Последно това прави Ръш срещу Евертън. Уелсецът наказва градския съперник на мърсисайдци в мачове от Къмюнити Шийлд, Скрийн Спортс Суперкъп, Карабао Къп и първенството. Той опъва мрежата на съперника 9 пъти в 4 мача от тогавашната кампания.

Салах - кошмарът на Сити

Салах също наказа Сити на 4 пъти този сезон. Той първо вкара на "гражданите" в Къмюнити Шийлд през август, а два месеца по-късно и за победа с 1:0 от Висшата лига. През декември, когато двата тима се срещат отново в Карабао Къп, египтянинът "блесна" отново. Към момента той има 22 попадения в 39 срещи от всички турнири през кампанията. 

Радост и извън "Етихад"

Освен на себе си и на "червените", Салах даде повод за радост и на Арсенал, чийто фенове тръпнат в очакване да разберат крайния изход от двубоя. "Артилеристите" са първи в класирането с 69 точки и мач повече пред Манчестър Сити, които са втори, с 8 пункта по-малко.

Проследете двубоя Манчестър Сити - Ливърпул НА ЖИВО в Sportlive.bg!


Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички