Гол шедьовър на Брайтън матира Челси и задълбочи кризата при Франк Лампард (ВИДЕО)


Гол шедьовър на Брайтън матира Челси и задълбочи кризата при Франк Лампард (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1479 0

Брайтън нанесе поредния удар по Челси в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига. "Чайките" победиха лондончани с 2:1 като гост на "Стамфорд Бридж", а Франк Лампард продължава да търси първата си победа след завръщането си като наставник.

Брайтън контролираше началото на двубоя и още в 10-ата минута можеше да открие, но удар на Еван Фъргюсън срещна напречната греда. Само 3 минути по-късно Челси се възползва и Конър Галахър откри с хубав удар, който срещна противников футболист и влезе във вратата на Брайтън.

Последваха няколко добри положения за гостите, но страхотен Кепа Арисабалага не позволи да бъде преодолян. В крайна сметка, Брайтън изравни в края на първата част с гол на Дани Уелбек от непосредствена близост. 

Втората част започна добре за "сините", които разиграваха със спокойствие, а Михайло Мудрик пропусна чудесен шанс в 66', след като Роберт Санчес отрази негов удар. В 70' Хулио Енсисо вкара уникален гол, разстрелвайки Кепа Арисабалага от близо 25 метра, без да остави шанс на испанския страж.

Михайло Мудрик можеше да изненада Брайтън неприятно в самия край с много опасен удар от сериозна дистанция, но за късмет на гостите, топката профуча над напречната греда.

Пред Челси стои домакинство на Реал Мадрид в Шампионска лига, в което лондончани трябва да наваксват две попадения пасив. Брайтън пък ще мери сили с Манчестър Юнайтед на полуфинала за ФА Къп. "Сините" са с 39 точки на 11-ата позиция, а Брайтън се намира на седмото място в таблицата с актив от 49 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички