"Гледам го и се уча"! Енцо Фернандес взима пример от трансферна цел на Челси


"Гледам го и се уча"! Енцо Фернандес взима пример от трансферна цел на Челси
Снимка: Getty Images

2492 0

Новата перла в състава на Челси - Енцо Фернандес, разкри от кой свой колега черпи вдъхновение за страхотния възход в кариерата си, който претърпява.

Младият полузащитник сподели, че се учи от друга трансферна цел на "сините", а именно - капитанът на Уест Хям Деклан Райс. Лондончани счупиха трансферния рекорд с привличането на Фернандес за сумата от около 106 млн. паунда, но желанието им бе да разполагат и с Райс в центъра на игрището.

Амбициите на английския гранд обаче не бяха осъществени. "Чуковете" не пожелаха да пуснат считания за един от най-добрите полузащитници на Острова, интерес към когото не липсваше и от Арсенал и Ливърпул.

"Опитвам се да гледам възможно най-много футбол и да се уча от всеки. Харесвам Райс, опитвам се да го следя и да се уча", коментира Фернандес, цитиран от "Hammers News".

Райс бе част от юношеската академия на "сините" от 7 до 15-годишен. Малко по-късно халфът преминава в школата на Уест Хям, където към момента прекарва и цялата си професионална кариера. За "чуковете" той има на сметката си изиграни 222 мача, в които записва 11 гола и 12 асистенции.

Ето каква сума вади съперник на Челси в борбата за подписа на Райс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички