Барселона и Реал Мадрид са изпуснали Енцо Фернандес за 10 милиона евро


Барселона и Реал Мадрид са изпуснали Енцо Фернандес за 10 милиона евро
Снимка: Getty Images

2552 0

Испанските грандове Барселона и Реал Мадрид са пропуснали шанса да подпишат с полузащитника на Челси - Енцо Фернандес, за едва 10 милиона евро в миналото.

"Сините" похарчиха рекордните за Висшата лига 121 милиона евро, за да подпишат с аржентинския полузащитник от Бенфика в наскоро приключилия зимен трансферен прозорец.

Бившият треньор на Атлетико Мадрид - Хорхе Д'Алесандро обаче твърди, че е предложил Фернандес на Реал и Барса, когато играчът се е подвизавал в Ривър Плейт.

"Ужасна грешка в ръководството на Реал Мадрид и Барселона... Днес той е най-добрият в света на своята позиция, предложих го на двата отбора, когато струваше 10 милиона евро. Днес и двата отбора търсят подобен играч, но няма да го открият", споделя специалистът.

Впоследствие 22-годишният Фернандес се присъедини към Бенфика миналото лято от Ривър Плейт за около 10 милиона евро. Той има 29 мача за клуба, записвайки четири гола и седем асистенции.

Полузащитникът спечели наградата за най-добър млад играч на Световното първенство по футбол през 2022 година, помагайки на Аржентина да спечели желания трофей.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първите думи на Енцо Фернандес като футболист на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички