Гигантски партньор на Висшата лига призова клубовете да блокират сделката на Нюкасъл


Гигантски партньор на Висшата лига призова клубовете да блокират сделката на Нюкасъл
Снимка: Getty Images/Guliver

1894 0

Най-големият чуждестранен партньор на Висшата лига за излъчването на мачовете - "beIN Sports", иска от клубовете в елита на Англия да блокират сделката за продажбата на Нюкасъл на Саудитския държавен инвестиционен фонд, начело с принца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Разположената в Катар компания очаква от клубовете да провалят сделката на стойност 300 милиона паунда, като предупреди за участието на Саудитска Арабия в тв пиратство поради конфликта с пиратския канал "beoutQ", който излъчва мачове незаконно.

"beIN Sports", откъдето се вливат 500 милиона паунда в клубовете за 3 години, написа до всички във Висшата лига: "Опасността от контролен и материален интерес в значим клуб от Висшата лига от това, което представлява правителството на Саудитска Арабия не може да бъде игнорирано, имайки предвид предишни (и все още продължаващи) нелегални действия, които имат директен ефект върху комерсиалния аспект от Висшата лига, клубовете там, излъчващите мачове партньори и целия футбол" - започва съобщението.

"Като дългогодишен партньор и огромен инвеститор във Висшата лига, призоваваме ви да обмислите внимателно възможността това да се случи" - предупреждават от "beIN Sports". Междувременно, очаква се до края на месеца Нюкасъл да има нови собственици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички