Манчестър Юнайтед реже от трансферния бюджет


Манчестър Юнайтед реже от трансферния бюджет
Снимка: Getty Images/Guliver

1616 0

Манчестър Юнайтед ще промени трансферната си стратегия заради финансовата нестабилност, породена от пандемията от коронавирус. Това е и била причината „червените дяволи“ да се откажат от опцията да вземат Хари Кейн, тъй като не могат да си позволят толкова скъп нападател.

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че търси усилено нов централен нападател за следващия сезон, като именно 26-годишният капитан на английския национален отбор беше едно от имената, които най-сериозно се споменаваха. След като Кейн има договор до 2024-та година с Тотнъм обаче, той би струвал около 150 милиона паунда – сума, която не е по възможност на Юнайтед заради липсата на яснота за бюджета в отбора покрай пандемията от COVID-19.

Въпреки че се обсъжда завръщане на футбола в Англия в средата на месец юни, има прогнози, които сочат, че първенствата могат да бъдат подновени чак през месец октомври. Ако шампионатът бъде подновен пред празни трибуни, отборите ще загубят много пари от липса на продажба на билети и други фенски артикули. Ако сезонът изобщо не бъде подновен, то загубите ще бъдат дори по-големи заради липсата на приходи от телевизионни права. Все пак от Юнайтед искат да вземат основната си трабнсферна цел, вижте за кого става въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички