Геният Жорже Мендеш и "измамата", с която изработи трансфера на Роналдо в Манчестър Юнайтед


Геният Жорже Мендеш и "измамата", с която изработи трансфера на Роналдо в Манчестър Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

30949 0

Само преди 24 часа никой не предполагаше, че Кристиано Роналдо може да се завърне в Манчестър Юнайтед. Буквално за минути новината за завръщането на португалеца връхлетя световната преса като гръм от ясно небе. А малко след това "червените дяволи" обявиха официално трансфера на Кристиано, който до последно се очакваше да се присъедини към Манчестър Сити.

Как обаче се случи това? С основна заслуга за трансфера на Кристиано е неговият агент Жорже Мендеш, който за пореден път доказа, че е гений в професията си. Защо ли? Защото слуховете за трансфер в Манчестър Сити далеч не бяха случайни. Преминаването на Роналдо на "Етихад" беше реалност за всички, освен за двама души - Кристиано и Жорже. Само те знаеха сценария...

Британското авторитетно издание The Athletic информира, че Манчестър Сити и Роналдо са били напълно договорили трансфера. Ръководството на "небесносините" обаче усещат, че има нещо гнило около сделката. Кристиано прави огромен компромис със заплатата си и е готов да премине в отбора, за който преди години е казал, че е невъзможен трансфер заради любовта му към Юнайтед.

Всъщност Роналдо и неговият агент успяха да вкарат абсолютно всички в заблуда, че му предстои трансфер в Манчестър Сити. "Гражданите" очакват трансфера, съотборниците на Кристиано знаят за избора му, всички световни медии тръбят за преминаването му в Сити. Планът на Мендеш обаче е друг - да използва Манчестър Сити като "трамплин" за трансфера на Роналдо на "Олд Трафорд".

ЕФЕКТЪТ РОНАЛДО: ИСТОРИЯ ЗА ВЛИЯНИЕ И НАД 200 МИЛИОНА ЗА ЧАС

Ръководството на "червените" до последно не предприемало никакви действия, за да си върне Роналдо, което накарало Мендеш да действа иновативно. Вдигайки шум, че клубната легенда на Юнайтед Роналдо може да заиграе в Сити, и то за не особено високи финансови параметри, щабът на Роналдо на практика провокира шефовете на Манчестър Юнайтед да се активизира и да се свърже с Мендеш.

Така само за няколко часа Мендеш и Юнайтед успяват да се споразумеят за трансфера, който португалският агент е планирал в продължение на дни и седмици. Без Юнайтед да подозира. Без Сити да подозира. Да, след проваления трансфер на Роналдо в Манчестър Сити, ръководството на "гражданите" със сигурност е осъзнало "измамата", която е приложил Мендеш. Това безспорно ще има бъдещи отражения върху работата на Мендеш със Сити. Но какво от това - Мендеш постигна основната си цел, сбъдна желанието на Роналдо и остави диря във футболната история, която ще се помни дълго.

С този си ход Мендеш отново издигна себе си на пиедестал сред футболните агенти. В последните години безскрупулният подход на суперагента Мино Райола спрямо ред европейски грандове го превърнаха в най-разпознаваемото лице в бранша. Елегантният "финт" на Мендеш с трансфера на Роналдо обаче му възвърна славата, която заслужава.

И Райола, и Мендеш знаят как да правят трансфери, макар и с малко по-различни прийоми. И не е случайност, че някои от най-добрите футболисти в света са техни клиенти. Вижте как изглеждат идеалните 11 футболисти на Жорже Мендеш и Мино Райола в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички