Реакция! Кмет се застъпи за Евертън заради тежкото наказание


Реакция! Кмет се застъпи за Евертън заради тежкото наказание
Снимка: GettyImages

1519 0

Кметът на град Ливърпул Стив Ротеръм реагира след наказанието, което Висшата лига наложи на Евертън. Припомняме, че 10 точки от актива на „карамелите“ за нарушаване на финансовите правила.

Градоначалникът изпрати писмо на Висшата лига по повод "прекомерната" санкция за футболния клуб.  Той писа до изпълнителен директор на лигата Ричард Мастърс, за да изрази своята "дълбока загриженост" относно санкцията.

 

Независима комисия наложи санкцията, след като беше установено, че клубът е надвишил разрешените загуби за период от три години с 19.5 милиона британски лири, а решението беше обявено в петък.

ПОЗИЦИЯТА НА КМЕТА

"Решението да се отнемат 10 точки от Евертън е прекомерно, като се има предвид желанието и активността на клуба в сътрудничеството с Висшата лига, за да се гарантира, че всички сделки са съвместими, когато беше ясно, че са близо до нарушаване на правилата", написа Ротеръм.

"Има редица смекчаващи фактори в нарушението на Евертън във връзка с таваните на дълговете, които всъщност са геополитически и следователно извън техния контрол. Както много хора посочиха, наложеното наказание изглежда тежко за въпросното обвинение и определя нов прецедент. В сравнение със санкциите, наложени на други клубове за финансови нарушения, това надминава предишните наказания", добави кметът на Ливърпул.

"През 2010 година, когато Портсмут влезе в администрация, случай на сериозно лошо управление, те бяха наказани само с девет точки. За това, че попаднаха в администрация за втори път за три години през 2012-а, те бяха лишени с 10 точки. Намекът, че действията на Евертън са някак по-фрапиращи, е откровено абсурден. Напълно подкрепям призива на клуба и бих ви призовал да възприемете по-балансиран подход и да обмислите алтернативни форми на санкции, които не наказват несправедливо играчите и привържениците на отбора", се казва още в писмото на градоначалника.

"Като основател както на Футболната лига, така и на Висшата лига, Евертън е важна част от структурата на английския футбол. Те заслужават да бъдат уважавани", пише още Ротеръм.

От Евертън вече обявиха, че ще обжалват санкцията, като процесът се очаква да приключи в рамките на текущия сезон.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гневът на Висшата лига игнорира Манчестър Сити и се стовари върху Евертън с "най-голямата санкция"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички