Цензура? Защо популярна телевизия ще заглуши феновете в дерби от Висшата лига?


Цензура? Защо популярна телевизия ще заглуши феновете в дерби от Висшата лига?
Снимка: GettyImages

1033 0

Една от най-популярните медии не само във Великобритания, но и в Европа - "Sky Sports", планира да наложи сериозна цензура върху феновете на едно от предстоящите дербита във Висшата лига.

Какво предстои?

Евертън посреща Манчестър Юнайтед в неделя (26.11) от 18:30 часа (българско време). Информациите гласят, че домакинските привърженици готвят сериозни протести спрямо управниците на английския футбол.

Причината

"Карамелите" ще изиграят първия си мач, след като им бяха отнети 10 точки поради нарушения на правата за печалба и устойчивост. Очаква се запалянковците да не стоят тихи и ясно и категорично да заявят позицията си срещу случилото се. 

Твърди се, че в 10-тата минута на срещата "Гудисън Парк" ще бъде огласен от викове "корупция" и други. "Sky Sports" от своя страна предприема мерки, за да намали шума от публиката.

"The Times" съобщава, че телевизионният оператор се е загрижил за потенциалното използване на обидни думи от трибуните. След среща между шефове на изданието се е стигнало до решение звукът от стадиона да бъде намален или изкривен по определен начин, за да не се чува нецензурният език.

Междувременно кмет застана на страната на Евертън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички