Гари Невил: Футболистите трябва да започнат да усвояват други професии


Гари Невил: Футболистите трябва да започнат да усвояват други професии
Снимка: Getty Images/Guliver

450 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил посъветва футболистите да придобият квалификация за нови професии по време на карантина, за да не се окажат без работа през следващия сезон. Това навява апокалиптични картини в ситуацията на пандемията от коронавирус, спряла футбола почти навсякъде в Европа.

"На 30 юни хиляди играчи ще останат без договори. За тях и техните агенти следващите 18 месеца няма да са от най-приятните. Много договори няма да бъдат подновени, просто защото клубовете не могат да си го позволят. Ако сега бях играч, бих учил онлайн, да получа степен, да се опитам да усвоя нова професия", заяви бившият защитник пред "The Sun".

"Това не е паника и не означава, че кариерата им е приключила. Това е обичайно планиране, защото във футбола ще има все по-малко работни места, както и пари. Играчите ще трябва да печелят догодина от нещо, различно от футбола. Това е факт. Умните хора бързо ще осъзнаят това и ще овладеят друга професия", допълни Невил. Наскоро футболист от Испания заплаши да завърши кариерата си, ако го накарат да играе, преди да има изобретена ваксина за вируса (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Продукт за 200 милиона: Какво в цифри е Антъни Джошуа за британския бокс?

Предвид своята популярност и високия си коефициент на успехи в битки, при това на успехи с нокаут, не е изненада,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама