Гари Невил: Футболистите трябва да започнат да усвояват други професии


Гари Невил: Футболистите трябва да започнат да усвояват други професии
Снимка: Getty Images/Guliver

903 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил посъветва футболистите да придобият квалификация за нови професии по време на карантина, за да не се окажат без работа през следващия сезон. Това навява апокалиптични картини в ситуацията на пандемията от коронавирус, спряла футбола почти навсякъде в Европа.

"На 30 юни хиляди играчи ще останат без договори. За тях и техните агенти следващите 18 месеца няма да са от най-приятните. Много договори няма да бъдат подновени, просто защото клубовете не могат да си го позволят. Ако сега бях играч, бих учил онлайн, да получа степен, да се опитам да усвоя нова професия", заяви бившият защитник пред "The Sun".

"Това не е паника и не означава, че кариерата им е приключила. Това е обичайно планиране, защото във футбола ще има все по-малко работни места, както и пари. Играчите ще трябва да печелят догодина от нещо, различно от футбола. Това е факт. Умните хора бързо ще осъзнаят това и ще овладеят друга професия", допълни Невил. Наскоро футболист от Испания заплаши да завърши кариерата си, ако го накарат да играе, преди да има изобретена ваксина за вируса (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички