Обвиняват Ливърпул - Атлетико Мадрид за пламването на епидемията на Острова


Обвиняват Ливърпул - Атлетико Мадрид за пламването на епидемията на Острова
Снимка: Getty Images/Guliver

3445 0

Все повече представители на властта изразяват мнение, че мачът от Шампионска лига между Ливърпул и Атлетико Мадрид на "Анфийлд" е причината за пламването на епидемията на Острова. Кметът на регион Ливърпул Стив Ротерам призовава за разследване, което да установи дали двубоят е трябвало да се изиграе на 11 март или е следвало да се отложи.

В онази вечер "дюшекчиите" успяха да отстранят действащия европейски клубен шампион от надпреверата, но големият удар за страната идва няколко дни по-късно, когато се разразява епидемията от коронавирус. Мачът бе посетен от близо 52 хиляди зрители, като 3 хиляди бяха гостуващи привърженици от Мадрид.

Още тогава се появиха спорове дали ръководството на Ливърпул трябва да допусне фенове на Атлетико на стадиона си предвид обстановката в Испания по онова време. В крайна сметка привържениците на "дюшекчиите" са допуснати, а според преобладаващите мнения именно това е причинило бума на заразата на Острова.

"Ако хората са се заразили в резултат на това, че са посетили спортно събитие, за което сме смятали, че не трябва да се провежда, това е меко казано скандално. Това поставя в опасност не само тях, но и всички останали", заяви Ротерам, цитиран от BBC.

Подозренията срещу мача Ливърпул - Атлетико Мадрид, че е "биологична бомба" се появиха още в началото на месеца (подробности вижте тук). Припомняме, че още един футболен мач бе обвинен за "биологична бомба" - този между Аталанта и Валенсия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички