Габриел Жезус се отправя към Барселона, ако Холанд пристигне на "Етихад"


Габриел Жезус се отправя към Барселона, ако Холанд пристигне на "Етихад"
Снимка: Getty Images/Guliver

2059 0

Габриел Жезус е изразил желанието си да напусне Манчестър Сити след края на сезона, а Барселона са изявили желание да го привлекат. Това пише The Sun, цитирайки бразилското издание Lance.

25-годишният нападател е отбелязал седем гола и е записал 11 асистенции през този сезон. Въпреки това, той може да напусне това лято, като Барселона очаква цената му да е около 25 милиона паунда.

Според репортаж в испанския вестник Marca, мениджърът на каталунците Шави иска да възстанови своя състав и да подпише по-млади играчи. Габриел ще се присъедини към бившия си съотборник Феран Торес в каталунските гиганти, както и бившия капитан на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг, формирайки потенциално вълнуващо нападателно трио.

С прогнозираното пристигане на Ерлинг Хааланд на стадион „Етихад“ , бразилецът може да остане излишен в състава. На дневен ред стои и въпросът за заплатата на норвежкия нападател от 500 000 паунда на седмица, според слуховете, което означава, че Сити може да трябва да направи спестявания другаде и да позволи на Жезус да си тръгне.

Договорът на бразилеца изтича в края на сезон 2022/23, което означава, че той е близо до влизането в последната година от договора си.

Междувременно, Барселона спечели с минималното 1:0 гостуването си на Реал Сосиедад.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички