Пеп Гуардиола обвини тежкия цикъл от мачове за колебливото представяне на Сити последната седмица


Пеп Гуардиола обвини тежкия цикъл от мачове за колебливото представяне на Сити последната седмица
Снимка: Getty Images

1214 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола сподели, че интензивният график от мачове е довел до 71 различни контузии в двубоите между първия полуфинал с Атлетико Мадрид и полуфинала за " ФА Къп" срещу Ливърпул.

Кайл Уокър и Кевин де Бройне пропуснаха загубения полуфинал за Купата на Англия точно поради травми, които получиха по време на  четвъртфинала срещу Атлетико, завършил 0:0.

„ Нашите физиотерапевти направиха 71 процедури във времето между реванша с Атлетико Мадрид и полуфинала срещу Ливърпул. Докторът дойде при мен. Но не е само след един мач, а след тези три "финала". Медиците ми казаха, че оплакванията са много повече от обикновено. Графикът е такъв, какъвто е", обяви Гуардиола.

Манчестър Сити продължава борбата за титлата във Висшата лига, като в момента е втори, на две точки от "мърсисайдци". Днес "гражданите" се изправят срещу Брайтън и могат да си върнат лидерството в класирането.

Другата седмица, пък, е първият полуфинален сблъсък срещу Реал Мадрид, като "гражданите" имат шансове да се борят и за титлата в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички