Барселона с трудна победа срещу Реал Сосиедад


Барселона с трудна победа срещу Реал Сосиедад
Снимка: Getty Images

4240 0

Реал Сосиедад загуби с 0:1 като домакин от Барселона в двубой от 33-ия кръг на Ла Лига.

Барса е на втората позиция във временната таблица с 63 точки, толкова има и Севиля. Играчите водени от Шави обаче са с двубой по-малко. Реал С. е на 6-о място в подреждането на испанския футболен шампионат. Убедителен лидер в настоящото класиране е Реал Мадрид.

Пиер-Емерик Обамеянг в 11-ата минута реализира единственото попадение в спора, след изстрел с глава, асистенция на Феран Торес. Секунди преди гола Усман Дембеле нацели греда.

Александър Сьорлот пропиля голям шанс за Реал С. в 36-ата минута. Торес от Барса пък нямаше късмет пред гола в 40-ата минута. Сьорлот подаде страхотно към Александър Исак в 43-ата минута, но Исак не успя да намери целта.

В 47-ата минута Аднан Янузай отигра с красиво подаване към Александър Сьорлот, който обаче изстреля топката далеч от вратата. В 59-ата минута Сьорлот отново нямаше късмет пред гола, този път Тер Щеген се намеси ключово. Гави от гостите също не сполучи от добра позиция. Барса запази крехката си преднина и се поздрави с 3-те точки.

Къде да гледаме Реал Сосиедад - Барселона по ТВ!

Стартовите състави:

Реал Сосиедад: Ремиро; Салдуа, Зубелдия, Льо Норман, Рико, Зубименди, Рафиня, Мерино, Янузай, Исак, Сьорлот.

Барселона: Тер Щеген; Алвеш, Пике, Араухо, Алба, Бускетс, Гави, Фр. де Йонг, Дембеле, Феран, Обамеянг.

ПРЕДИ МАЧА

Реал С. се намира на шестото място в класирането, като се бори за топ 4. Тимът не е губил в последните си 5 мача - 3 победи и 2 равенства.

Барселона, с наставник Шави Ернандес, навлезе в мини-криза след отпадането от Лига Европа. След 2:3 срещу Айнтрахт в срещата-реванш от 1/4-финалите, "синьо-червените" паднаха и в испанското първенство - 0:1 срещу Кадис на "Камп Ноу".

Барса е на третата позиция в класирането на Ла Лига с точка пасив спрямо Атлетико Мадрид (втори в таблицата), преди тазвечершните мачове от шампионата. Каталунците обаче имат 2 мача по-малко от "дюшекчиите". Реал С. изостава с 5 пункта от Барса. Убедителен лидер в настоящото подреждане на испанския шампионат е Реал М.

И Барселона, и Реал Сосиедад имат кадрови проблеми преди двубоя. За домакините аут тази вечер са Силва, Оярсабал, Монреал, Баренечеа и Фернандес. Гостите не могат да разчитат на Педри, Фати, Роберто и Юмтити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички