Фъргюсън не е направил Роналдо капитан на Манчестър Юнайтед заради 1 от играчите


Фъргюсън не е направил Роналдо капитан на Манчестър Юнайтед заради 1 от играчите
Снимка: Getty Images/Guliver

5467 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън, не е направил мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо капитан на "червените дяволи", докато двамата бяха в клуба, поради това, че един от другите футболисти в тима нямало да бъде доволен. Това разкрива бившият играч на отбора Гари Невил.

"Имахме толкова силен отбор, просто чувствах, че не съм достатъчно качествен да нося капитанската лента вече и го казах на Фъргюсън. Той ми отвърна: "Ще задържиш ш*баната капитанска лента, синко. Ти и Гигс ще се въртите. Ако я дам на Роналдо - Рууни ще превърти, ако я дам на Рууни - Роналдо ще превърти. Ако я дам на Видич - Фърдинанд няма да е щастлив" - започна Невил с разказа си за разговор между него и Фъргюсън.

"Така че, буквално аз и Гигс я носехме за 3 или 4 години над нужното просто, за да е сплотена съблекалнята. Бяхме като полицията, ако предпочитате така да го обясним. Фъргюсън искаше да е сигурен, че отборът е на 1-во място, макар и аз да не се чувствах достоен за капитан точно по това време" - завърши бившият бранител.

В крайна сметка за кариерата си - Невил бе капитан на Манчестър Юнайтед по време на две спечелени титли от Висшата лига, както и при кампанията, завършила със запомнящият се успех през 2008 година над Челси във финала на Шампионска лига (във самия финал Фърдинанд е капитан, защото Невил не игра).

Когато Невил се пенсионира, капитан стана Видич (Роналдо вече не бе на "Олд Трафорд"), а Рууни стана капитан, когато сър Алекс Фъргюсън се пенсионира и мястото му бе заето от Дейвид Мойс. A защо Райън Гигс е бил пред напускане на Манчестър Юнайтед през 2003-а година?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички