Райън Гигс е бил пред напускане на Манчестър Юнайтед през 2003-та година


Райън Гигс е бил пред напускане на Манчестър Юнайтед през 2003-та година
Снимка: GulliverGettyImages

3313 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разказа, че напускането на Дейвид Бекъм в посока Реал Мадрид е накарало уелсеца да остане при „червените дяволи“. Бекъм и Гигс са били обект на трансферни спекулации през лятото на 2003-та година, като тимът на Интер е имал желание да вземе уелското крило в редиците си.

По онова време и двамата вече бяха доказани победители и важна част от плановете на сър Алекс Фъргюсън, но изходът на „Олд Трафорд“ е бил отворен за само един от тях. Настоящият треньор бе запитан за ситуацията през 2003-та година от „Скай Спортс“. „Около 2002-2003-та година, лятото в което Дейвид Бекъм напусна, имаше потенциална възможност да отида в Интер. Не бях чул нищо за оферта, но стартът на следващия сезон не беше от най-добрите в кариерата ми. Имаше много разговори за това, че някой от нас двамата ще си тръгне в края на сезон 2002-03. В крайна сметка Дейвид напусна и това беше моментът, в който аз бях най-близо до това, да си тръгна. Но аз никога не съм искал да напускам. Винаги исках ново предизвикателство през следващия сезон. Бях част от отбор, в който обожавах да играя“, каза Райън Гигс.

Впоследствие уелският футболист изигра 963 мача за Юнайтед, като вкара 168 гола и спечели множество големи трофеи. А ето кои попаднаха в идеалния отбор на Райън Гигс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички