Франк Лампард: Челси няма да стигне и до осмото място във Висшата лига


Франк Лампард: Челси няма да стигне и до осмото място във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1523 0

Наставникът на Челси Франк Лампард даде традиционната пресконференция преди утрешния (6 май) сблъсък на "сините" с Борнемут на "Вайталити". Британският специалист увери, че играта на отбора не е достатъчно добра, че да успее да влезе в челната осмица на Висшата лига.

"Заедно с футболистите трябва да подходим отговорно към оставащите срещи. Това е първа крачка към бъдещето. А и феновете ясно казват какво очакват от нас, а аз обещавам, че ще настоявам за това от играчите. Работим в сфера, в която се гледат резултатите. Ето защо от нас се очаква да вземем такива мерки, че това да не се случва и през следващия шампионат", каза Лампард пред медиите.

"Аз съм работил тук и преди, познавам клуба, познавам отбора и смятам, че мнението ми трябва да се вземе под внимание - още повече че си тръгвам. Смятам, че имам правото да кажа това, което мисля. Аз съм само до лятото и не ми е работа да говоря за следващия мениджър. А и нямам никаква информация кой ще е той".

"Бях част от Челси и когато клубът преживяваше период на голям успех. Имахме късмет през тези 20 години, но когато светлините на прожекторите са върху теб, трябва да можеш да се справиш с предизвикателството, защото всички други отбори също имат такива периоди".

"Не става дума сега да седна и да страдам заради състоянието ни. По-скоро трябва да се предприемат действия за излизане от кризата. Каквото и да предприемем сега, няма да ни е достатъчно, за да стигнем до Шампионската лига. Челси дори няма да успее да стигнем и до осмото място във Висшата лига", добави още специалистът.

Лондонският гранд се намира в серия от четири поредни загуби в елита на Англия и ще излезе за задължителни три точки срещу Борнемут утре. А ето как легенда на Челси скастри бившия си клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички