Филипе Коутиньо засия след завръщането си в Англия, но отказа да говори за Барселона


Филипе Коутиньо засия след завръщането си в Англия, но отказа да говори за Барселона
Снимка: Getty Images

2290 0

Филипе Коутиньо призна, че е щастлив да бъде обратно във Висшата лига, след като новият атакуващ футболист на Астън Вила ознаменува дебюта си с асистенция и късен изравнителен гол при равенството 2:2 с Манчестър Юнайтед.

Съставът на Стивън Джерард изоставаше с два гола в заключителните етапи на "Вила Парк", преди магията на Коутиньо да проработи само дни след пристигането му под наем от Барселона.

Влизайки от резервната скамейка в 68-та минута, Коутиньо подаде на Джейкъб Рамзи в 77-ата минута за 1:2, а пет по-късно бразилският национал засече подаване на младока за завършек от близка дистанция. По този начин халфът ознаменува по перфектен начин завръщането си на Острова - четири години, след като напусна Ливърпул в посока Барселона.

"Липсваха ми тези мачове и Висшата лига. Много съм щастлив да бъда тук с новите ми съотборници. Това бе добро начало, продължихме да вярваме до самия край, но не загубихме", сподели той. Запитан дали е бил нервен преди дебюта си за Вила, Коутиньо отвърна:

"Да, малко, не говоря много добре английски, предпочитам да съм на терена, отколкото да говоря през цялото време. Щастлив съм, това беше първият мач и искам да работя усилено да се подобря и да съм в по-добра кондиция".

Коутиньо изкара труден престой в Барса и прекара сезон 2019/20 под наем в Байерн Мюнхен. Мениджърът на Вила Джерард игра с бразилеца в Ливърпул и е уверен, че може да възроди кариерата му.

Коутиньо бе сред най-добрите играчи в света, когато напусна Ливърпул, но не пожела да коментира причините за спада на формата си в Испания. "Имаше много приливи и отливи, но те са в миналото. Тук съм и съм концентриран върху целите на клуба и мениджъра и искам да свърша добра работа и да помогна на съотборниците ми и клуба", завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички