Преди голямото дерби: Юрген Клоп даде пример с Надал и Федерер и обяви Хосеп Гуардиола за №1 в света


Преди голямото дерби: Юрген Клоп даде пример с Надал и Федерер и обяви Хосеп Гуардиола за №1 в света
Снимка: Getty Images

2717 0

Идната неделя (10 април) от 18:30 ч. българско време Ливърпул гостува на Манчестър Сити в дерби, което се очаква с огромен интерес от всички футболни фенове по света, тъй като "гражданите" водят с 1 точка на "мърсисайдци" седем кръга преди края на сезон 2021/22 в английската Висша лига.

Старши треньорът на "червените" Юрген Клоп даде традиционната си пресконференция преди сблъсъка, по време на която сподели очакванията си за поредния сблъсък с тима на Хосеп Гуардиола:

"Очаквам да се получи добър мач. Често това не се случва, когато един срещу друг се изправят два големи отбора, но мачовете ни с Манчестър Сити винаги са били интересни за гледане, защото и двата отбора търсят победата и се опитват да създават положения", започна немецът.

"Ако спечелим, ще поведем с две точки в класирането, но нищо няма да е приключило. Ако загубим - ще изоставаме с 4 точки. Не мисля и че в Сити ще си мислят, че са станали шампиони. Много важен двубой ще е, чакаме го с нетърпение!", заяви Клоп и допълни: "Ако имаше 14-15 точки разлика, пак щеше да е страхотен мач, но нещо щеше да му липсва...".

"В спорта това, което ти помага най-много, е силен противник, особено в дългосрочен план. Мисля, че Надал и Федерер се наслаждават на съперничеството си", даде пример Юрген Клоп и продължи: "Не бих казал, че съм благодарен, че Манчестър Сити са толкова добри, но със сигурност не пречат на развитието ни".

"Ние ще бъдем готови. И двата отбора играхме във вторник, така че имахме достатъчно време за възстановяване", каза още треньорът на Ливърпул, визирайки мачовете на двата тима от 1/4-финалите в Шампионска лига. "Мърсисайдци" победиха 3:1 Бенфика в Португалия, а "гражданите" постигнаха минимална победа срещу Атлетико Мадрид у дома си.

"Пеп е най-добрият треньор в света и всички сме съгласни с това", каза за финал Юрген Клоп.

Вижте още:

Как фен на Уест Хям нахлу на терена и спря обещаваща контраатака на "чуковете" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички