Феновете на Сити трябва да се притесняват от синдрома на четвъртия сезон на Пеп


Феновете на Сити трябва да се притесняват от синдрома на четвъртия сезон на Пеп
Снимка: Getty Images/Guliver

3904 0

Мениджърската кариера на Пеп Гуардиола до момента върви в цикли от по 4 години. Манчестър Сити е третията тим, който испанският наставник ръководи в своята кариера, като в края на сезона Гуардиола трябва да завърши 4-тия си сезон начело на „гражданите“.

49-годишният треньор направи феноменален старт на мениджърската си кариера в Барселона, като спечели 13 трофея в рамките на 3 години, включително 3 пъти Ла Лига и 2 пъти Шампионската лига. В 4-тия си сезон начело на каталунците обаче Гуардиола загуби битката за титлата в Испания от Реал Мадрид на Жозе Моуриньо и бе елиминиран в Шампионската лига от Челси. След това испанският мениджър си взе една година почивка, след което пое немския колос Байерн Мюнхен. Баварският гранд беше абсолютен доминант в Германия под ръководството на Гуардиола, но така и не успя да постигне нищо съществено в Шампионската лига. През последния сезон на испанския наставник на „Алианц арена“ той влезе в конфликт с някои от основните хора в клуба. Новината, че той ще поеме Манчестър Сити пък допринесе за спад във формата на Байерн в края на сезона, като те бяха елиминирани в полуфиналната фаза от Шампионската лига от Атлетико Мадрид.

В момента Пеп Гуардиола отново е в 4-тия си сезон начело на Манчестър Сити. И докато в предните 2 години тимът бе абсолютен доминант на домашната сцена, то през този сезон това не е така. Освен, че отборът изостава значително от лидера в класирането Ливърпул, характеркът на Гуардиола през този сезон се промени. Той се оплака от програмата на тима, която според него „може да убие играчите“, като новите попълнения Бенжамен Менди и Жоао Кансело не успяват да оправдаят платените за тях пари. Главоболията за испанския наставник могат да станат още по-големи, след като Лерой Сане има желание напусне клуба през лятото.

Гуардиола заяви, че няма намерение да напуска през лятото и би желал да остане в Манчестър Сити до края на договора му през 2021-ва година. Това ще бъде прецедент в кариерата на 49-годишния мениджър, като той никога не се е задържал в един клуб в рамките на 5 години. Нещата обаче могат много рязко да се променят след изхода от сблъсъка на неговия тим с Реал Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига. А ето коя може да е следващата дестинация на испанския мениджър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички