Евертън победи Арсенал с 1:0 след нещастен, но комичен автогол на Бернд Лено


Евертън победи Арсенал с 1:0 след нещастен, но комичен автогол на Бернд Лено
Снимка: Getty Images

1540 0

Евертън победи Арсенал с 1:0 в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение в срещата падна след нещастен, но комичен автогол на вратаря на "артилеристите" Бернд Лено!

Преди мача стотици фенове на Арсенал се събраха около стадион "Емиратс", за да изкажат несъгласието си от факта, че "топчиите" бяха сред клубовете-учредители на Суперлигата!

Още в 12-ата минута на срещата Калвърт-Люин бе близо до това да изведе "карамелите" напред в резултата, но ударът му с глава мина встрани от лявата греда. 6 минути по-късно Сака от домакините пък бе отказан с добра намеса от Джордан Пикфорд.

Половин час след началото на мача Бернд Лено показа класа, спасявайки коварен удар на Ришарлисон. В 39-ата минута Гулфи Сигурдсон от Евертън натресе напречната греда

9 минути след началото на второто полувреме Арсенал получи дузпа за нарушение на бразилеца Ришарлисон. Ситуацията обаче бе прегледана със системата ВАР и съдията Джонатан Мос реши да промени първоначалното си решение, заради много тънка засада при изграждането на атаката!

В 64-ата минута Калъм Чембърс от домакините пропиля добра възможност, стреляйки неточно. Малко след това пък националният вратар на Англия Пикфорд спаси брилянтно вратата си след добре насочен удар от Дани Себайос.

В 76-ата минута Евертън поведе малко комично в резултата! Ришарлисон нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл се опита да намери свой съотборник, но топката рикошира в крака на Бернд Лено и влетя във вратата му. Това бе огромна грешна на вратаря, а Арсенал си отбеляза 4-ти автогол от началото на сезона!

В заключителните минути на мача Пикфорд спаси трите точки за Евертън, след като спаси удар на Мартинели в долния десен ъгъл на вратата си. Във временното класиране във Висшата лига тимът на Микел Артета остана 9-ти с 46 точки. Момчетата на Карло Анчелоти пък са 8-ми с актив от 52 пункта!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички