Юрген Клоп с остро изказване по адрес на Суперлигата, но и срещу Шампионска лига


Юрген Клоп с остро изказване по адрес на Суперлигата, но и срещу Шампионска лига
Снимка: Getty Images

943 0

След като малко по-рано днес Хосеп Гуардиола се изказа изключително остро по адрес на Суперлигата, ФИФА и УЕФА, сега същото направи и неговият колега Юрген Клоп. Ето какво заяви треньорът на Ливърпул, цитиран от "Goal.com":

"Не може непрекъснато да се въвеждат нови турнири. Хубаво е, че новата Суперлига отпадна, но и новата Шампионска лига не е нещо страхотно. УЕФА ми показа идеята и аз казах, че не я харесвам - 10 мача вместо шест. Нямам идея къде да ги вкарам в графика".

Юрген Клоп заяви и че не е изненадат от това как играчите му са реагирали на новината за създаването на Суперлига:

"Не съм изненадан как играчите се справиха с това. Това, което направиха беше много добре. Те изразиха мнението си. Правят това не за първи път, а няма да е и за последен".

Подобно на Гуардиола, немецът също заяви, че УЕФА и Суперлигата не са питали треньорите и феновете за нищо:

"Единствените хора, които никой не пита за нищо, са треньорите, играчите и феновете. УЕФА не ни попита, Суперлигата не ни попита. Винаги искат да играем повече мачове. Това не е възможно. Най-положителното нещо е, че това не се случи".

По повод на предстоящата среща с Нюкасъл от Висшата лига, наставникът каза, че Ливърпул трябва да спечели всички останали 6 мача от сезона:

"Утре трябва да водим истинска битка срещу Нюкасъл. Трябва да създаваме положения, да вкарваме голове и да се защитаваме. Остават ни шест финала и ние трябва да спечелим всички тях. Диого Жота е добре. Нат Филипс не може да се върне за този мач. Къртис Джоунс обаче се завръща. Не знам кога ще е готов Джордан Хендерсън. Няма да е през следващите две седмици".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички