Евертън разкритикува "предателите" от Висшата лига, които ще играят в Суперлигата


Евертън разкритикува "предателите" от Висшата лига, които ще играят в Суперлигата
Снимка: Getty Images/Guliver

713 0

Евертън обвини клубовете от Висшата лига, които са въвлечени в планираната европейска Суперлига в това, че „погазват репутацията“ на английския футбол. В свое изявление, мърсисайдският тим заяви, че т.нар. „топ 6“, включващ Ливърпул, Арсенал, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Тотнъм, са виновни в „предателството на по-голямата част от футболните привърженици“ и разкритикуваха „огромната арогантност“ за плановете.

„Евертън тъгува и е разочарован да види предложенията за нова лига, които бяха оповестени и задействани от шест клуба. Шест клуба, които действат изцяло в свой собствен интерес. Шест клуба, които погазват репутацията на нашата лига и на футбола. Шест клуба, които избраха да покажат неуважение към всеки друг отбор, намиращ се около тях в класирането на Висшата лига. Шест клуба, които взимат за даденост и дори предават по-голямата част от футболните привърженици в нашата страна и отвъд нея“, се казва в съобщението.

Бордът на „карамелите“ в добавка поиска предложенията да бъдат незабавно отхвърлени и предупредиха отцепилите се клубове, че рискуват да компрометират наследствата си в играта.

„От името на всеки, асоцииран с Евертън, ние искаме с уважение предложенията да бъдат незабавно отхвърлени и частните срещи, които доведоха нашия красив спорт до вероятна най-ниската му точка по отношение на доверие, да приключат сега. На последно място, бихме искали от собствениците, президентите и членовете на ръководствата на шестте клуба да си спомнят привилигеровата позиция, в която се намират – не само като отговорници за техните клубове, но и като отговорници на играта. Отговорността, която те носят, трябва да бъде сериозно поета. Призоваваме всички тях да помислят за това какво наследство искат да оставят“.

Междувременно стана ясно, че един английски клуб вече обмисля оттеглянето си от европейската Суперлига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички