Ядосаният Хосеп Гуардиола срина със земята ФИФА и УЕФА


Ядосаният Хосеп Гуардиола срина със земята ФИФА и УЕФА
Снимка: Getty Images

1431 0

Старши треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола критикува остро новия формат в Шампионска лига, според който мачовете в надпреварата ще бъдат увеличени от 2024 година:

"Това е някакво дежавю. Всеки път треньорите и играчите искаме подобряване на качеството на играта, но футболният свят си иска количество. Казваме нашето мнение, от УЕФА си записват, но после правят това, което са си решили. И даже се появява нов турнир".

Според специалиста, УЕФА прави каквото си иска, а играчите са се превърнали в актьори:

"Станали сме като актьорите в театъра, които на ден имат по три представления. Те много искат да се представят добре, но три пъти на ден си е много. Ако искат по 10 срещи повече на сезон, то става така. Шоуто трябва да продължи. Ако трябва на Световното първенство да има по 56 отбора, ще ги направят 56. Затова предлагам да увеличат годината от 365 на 400 дни, за да могат да вместят допълнителните мачове от новия формат на ШЛ".

Хосеп Гуардиола смята, че повече мачове ще означават повече контузени играчи, но за УЕФА това няма значение:

"Ще има повече контузени. В УЕФА знаят това, но изобщо не им пука. Не сме имали една свободна седмица от началото на сезона. А като приключим всичко, играчите ще разполагат с 6 дни почивка и отиват на лагер на националните си тимове. После пък идват предсезонните турнета".

Накрая опитният наставник заяви, че винаги клубовете споделят своето мнение, но от УЕФА, ФИФА, че и от Висшата лига в Англия, винаги правят обратното:

"Тези хора, от които зависи календарът, правят обратното. Те не намират начин да помогнат на състезателите да се възстановят, защото работата им е друга. Но какъв съм аз да им казвам. Премиър лийг, УЕФА, ФИФА… ние споделяме нашето мнение, но след това нищо не зависи от нас".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички