Ерик Тен Хаг избира нов капитан за Манчестър Юнайтед измежду Кристиано Роналдо, Бруно Фернандеш и Давид де Хеа


Ерик Тен Хаг избира нов капитан за Манчестър Юнайтед измежду Кристиано Роналдо, Бруно Фернандеш и Давид де Хеа
Снимка: Getty Images

2189 0

Манчестър Юнайтед ще има нов капитан през новия сезон, съобщава „Мирър“. Новият треньор на тима Ерик Тен Хаг ще отнеме капитанската лента от Хари Магуайър, който не се представи никак задоволително през миналия сезон и бе повече от колеблив в своите игри. Според мнозина, причината за много слабата форма на Магуайър е прекалено голямата отговорност, който той носи като капитан на тима и тя оказва негативно влияние върху защитника.

Има два варианта за определянето на новия капитан – еднолично решение на Тен Хаг или гласуване между играчите. Три са вариантите, които се спрягат в английските медии за носител на лентата.

Първият е португалецът Бруно Фернандеш, който подписа дългосрочен договор с клуба и около него може да бъде граден нов състав. Той беше капитан в няколко мача на „червените дяволи“, когато Магуайър отсъстваше от терена.

Вторият вариант е вратарят на тима Давид де Хеа, който е от най-опитните играчи на „Олд Трафорд“. Испанецът е част от Юнайтед вече 11 години и е записа за клуба цели 486 мача. Де Хеа е най-постоянният играч за „червените дяволи“ и заслужено бе избран за играч на сезона в клуба. Въпреки това, той не е от най-експресивните играчи, но се ползва с огромно уважение в съблекалнята на отбора. Любопитното при него е, че контрактът му с Юнайтед изтича след една година и не е ясно дали той ще бъде продължен.

Разбира се, не на последно място е суперзвездата Кристиано Роналдо, който е истинският лидер на тима и с ключова роля в трудните моменти за отбора. Португалецът няма намерение да напуска „Олд Трафорд“, въпреки факта, че Юнайтед няма да играе в Шампионската лига през следващия сезон. Това се дължи на предаността му към клуба.

Кой ще бъде новият капитан на Манчестър Юнайтед? Предстои скоро да разберем.

Вижте още: Манчестър Юнайтед се приближава до нидерландец от Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички