Роналдо умува къде да отиде, не му се играе в Лига Европа с Юнайтед


Роналдо умува къде да отиде, не му се играе в Лига Европа с Юнайтед
Снимка: GettyImages

2427 0

Легендата на световния футбол и Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо може да напусне "червените дяволи" през това лято. La Repubblica съобщава, че португалецът не се вписва в тактиката на новия старши треньор Ерик тен Хаг. Нидерландецът бе доскорошен наставник на Аякс, но още през пролетта стана ясно, че ще е новият ръководител на "Олд Трафорд".

Междувременно Рома на Жозе Моуриньо проявява интерес към 37-годишния нападател. От клуба вярват, че трансферът на Роналдо би спомогнал много за развитието на марката и ще повиши нейното признание. "Вълците" триумфираха в първото издание на Лигата на конференциите през миналата кампания, а така португалския треньор стана първият, печелил всички клубни трофеи на континента. 

В същото време клубът има финансови проблеми, което означава, че трудно биха плащали 23 милиона евро на номер "7". Рома и Манчестър Юнайтед ще играят в Лига Европа през следващия сезон, което не допада на Роналдо. Друг вариант пред португалеца е да се върне в Спортинг Лисабон, който ще играе в Шампионската лига.

Роналдо отбеляза 24 гола и даде една асистенция в 38 мача за Манчестър Юнайтед през миналия сезон. Договорът на нападателя с английския клуб е до 30 юни 2024 г.

Вижте кой избра Ван Бастен между Роналдо и Меси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички