Екс бос на Палас: Абрамович унищожи английския футбол


Екс бос на Палас: Абрамович унищожи английския футбол
Снимка: Getty Images

6353 0

Бившият собственик на Кристъл Палас Саймън Джордан бе един от малкото в последно време, които оценяват негативно периода, в който Челси беше собственост на Роман Абрамович. Руският бизнесмен взе решение да продаде клуба след началото на руската инвазия в Украйна.

"Като оставим настрана Челси, Роман Абрамович, с цялото ми уважение, е едно от най-лошите неща, които могат да се случат на английския футбол. Челси създаде хиперинфлация. Да, той разруши дуопола, спирайки за известно време гиганти като Манчестър Юнайтед и Арсенал. Но това така или иначе щеше да се случи, защото моделите на собственост се променяха", започна Джордан, цитиран от talkSPORT.

"Абрамович в Челси направи футбола финансово неустойчив. Наследството му в Челси е невероятно. А за футбола в Англия? Ужасно! Цялата тази седмица слушах всякакви глупости от типа на "ако не беше Абрамович, Висшата лига не би станала такава, каквато е сега". Глупости! Това, което той направи, беше да създаде хипеинфлация, която унищожи футбола. Прав ти път, чао-чао, следващият", каза още бившият футболен бос. А ето как Томас Тухел коментира решението на Абрамович да се оттегли от клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички