"Единственото селфи в телефона ми": Когато Юрген Клоп избра между Меси Роналдо пред погледа на двамата


"Единственото селфи в телефона ми": Когато Юрген Клоп избра между Меси Роналдо пред погледа на двамата
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

3326 0

Дебатът относно величието на двете най-големи футболни легенди на новото време - Лео Меси и Кристиано Роналдо, едва ли някога ще бъде приключен, какво и да се случва.

Вечният въпрос

Тази тема е обект на коментари от безброй фенове, специалисти, играчи, треньори и всякакви публични личности. Сред тях е и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. Преди известно време тактикът по любопитен начин загатна своя избор за най-велик в историята.

През 2018-а година специалистът взе участие в специално шоу с въпроси и отговори. В даден момент той бе попитан именно по въпросния казус. Клоп намекна, че клони по-скоро към аржентинеца. Сподели и любопитна подробност.

Какво разкри преди време той?

"Имам само едно селфи на своя смартфон. То е с Меси. Кристиано беше също беше в стаята", спомни си германецът. Малко по-късно той обясни и по-подробно за избора си.

"Обяснението е следното - вече сме играли и срещу двамата, почти невъзможно е да се защитиш от когото и да е от тях. Меси обаче има по-ниски физически изисквания от раждането си", започна наставникът и продължи.

"Ако можеше да нарисуваме перфектния играч, той би имал височината на Роналдо. Да може да скача високо и тича бързо, колкото Роналдо. Към това се добавя и цялостното му отношение, което е абсолютно перфектно и професионално. Не може да бъде по-добро.

А от другата страна имаме малкия Меси, който прави всичко да изглежда толкова лесно. Затова и може би го харесвам малко повече като играч на терена. Роналдо обаче е абсолютно невероятен играч", допълни Юрген Клоп.

А защо български футболист пропусна възможността да поговори с Меси на живо?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички