Меси, Мбапе и Холанд в нова битка - този път за голямото индивидуално отличие на ФИФА


Меси, Мбапе и Холанд в нова битка - този път за голямото индивидуално отличие на ФИФА
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1301 0

От ФИФА обявиха официално тримата финалисти, които ще се състезават за наградата "The Best", която се връчва на най-добрия футболист в периода 19 декември 2022 – 20 август 2023 година.

"Тримата големи" отново влизат в спор

За отличието ще се борят Лионел Меси, Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд. Наградата ще бъде връчена на специална церемония на 15 януари (понеделник) в английската столица - Лондон. Припомняме, че тримата бяха финалисти за наградата "Златна топка", спечелена по-рано през годината от аржентинеца. Норвежкият нападател на Манчестър Сити пък спечели наградата на УЕФА за най-добър футболист.

Сред останалите кандидати за "The Best", които не стигнаха до финала, са Деклан Райс, Бернардо Силва, Илкай Гюндоган, Хулиан Алварес, Квича Кварацхелия, Виктор Осимен, Родриго и Марсело Брозович.

Последният носител на индивидуалната награда е именно Лионел Меси. Тя попадна в периода на Мондиал 2022, който Ла Пулга спечели с Аржентина. 

За мнозина обаче големият фаворит обаче тази година е Ерлинг Холанд, който спечели требъл с Манчестър Сити. Норвежецът вкара ключови голове за "гражданите" при триумфа им във Висшата лига, ФА Къп и Шампионска лига.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кевин де Бройне направи своя избор между Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички