Еден Азар наниза три гола на Кардиф и изведе Челси до пета поредна победа


Еден Азар наниза три гола на Кардиф и изведе Челси до пета поредна победа
Снимка: Getty Images/Guliver

1112 0

Отборът на Челси записа пета поредна победа в английската Висша лига, и продължава да е лидер в класирането, заеднос Ливърпул. Днес играчите на Маурицио Сари зарадваха феновете на "Стамфорд Бридж" с резултатна победа - 4:1 над Кардиф Сити.

Въпреки изразителния успех, домакините започнаха лошо срещата и още в 16' Сол Бамба смълча трибуните, след като Жоржиньо закъсня да го покрие и защитникът с лекота се разписа. След това обаче дойдоха минутите на "сините" и по-точно на Еден Азар.

Оливие Жиру свърши чудесна работа при двете най-опасни атаки на тима в края на първата част. Първо той направи страхотно двойно с белгийската звезда, за да го изведе на стрелкова позиция, а 10-ката да изравни. В 44' отново Жиру бе с асистенцията за пълния обрат на "Стамфорд Бридж", а Азар оформи хеттрика си с точно изпълнена дузпа. Крайният резултат бе оформен от Вилиан в заключителните минути на срещата, като бразилецът се отчете с красиво попадение от далечна дистанция.

Трите попадения на Азар днес му гарантират "нахлуване" в Топ 10 на голмайсторите на Челси, като той вече е с 94 попадения на сметката си, като измества от 10-та позиция Бари Бриджес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички