Нов в Челси сложи халфовете на Барса, Сити и Реал в малкия си джоб (СНИМКА)


Нов в Челси сложи халфовете на Барса, Сити и Реал в малкия си джоб (СНИМКА)
Снимка: Guliver/GettyImages

4343 0

В последните два сезона, откакто Хосеп Гуардиола е в Манчестър Сити, "гражданите" и Барселона са отборите, които играят с най-много подавания и владеят най-много топката. Що се отнася до пасовете пък Тони Кроос и Лука Модрич от Реал Мадри винаги са били в челото, но "новото време" в Челси, поне в началото на кампания, слага край на тази доминация.

С новата система на игра на Маурисио Сари изненадващ играч поведе в класирането за най-много точни подавания от началото на сезона. Това е бившият играч на Жоржиньо, който в момента играе за лондончани и вече има 384 успешни подавания във Висшата лига. Италианският национал беше силно желан именно от Хосеп Гуардиола, но "сините" надделяха в битката, а разиграващият халф показва в самото начало, че ще играе сериозна роля във възхода на Челси през настоящия сезон.

Наличието в топ 5 и на Давид Луиш е второто доказателство, че Челси ще изповядва нов стил футбол при Сари с много подавания и постоянно движение на топката, без да се предоставя на съперника. Защитникът, който почти не игра през миналия сезон заради проблеми с Антонио Конте, има 317 паса.

№2 в подреждането е Аймерик Лапорт - перлата на Хосеп Гуардиола, за когото лично каталунецът настоя да бъде привлечен преди няколко месеца. Логично, 3-ата позиция е Тони Кроос, чиято игра също е повлияна от смяна на треньора. Хулен Лопетеги изповядва подобен на Гуардиола стил, а само в 3 мача германският национал е подал точно топката 322 пъти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички