Дългът на Манчестър Юнайтед скочи до близо половин милиард паунда


Дългът на Манчестър Юнайтед скочи до близо половин милиард паунда
Снимка: Getty Images/Guliver

1562 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед алармира за сериозни загуби в резултат на кризата от коронавируса. Нетният дълг на "дяволите" е скочил с цели 42% до 429,1 млн. паунда. Причината за това са липсата на приходи през последните месеци, както и спада в стойността на британската лира спрямо американския долар.

На годишна база Юнайтед е регистрирал с 19% по-малко приходи до 31 март в сравнение със същия период преди година. В щаба на "червените" продължават да са финансово нестабилни заради все още неяснотите около подновяването на Висшата лига. Клубът може да бъде принуден да върне и получените авонсово 15 млн. паунда за ТВ права, което допълнително ще утежни кризата на "Олд Трафорд".

Манчестър Юнайтед е един от най-богатите клубове в света. Според специализирания сайт Transfermarkt общата цена на футболистите в клуба възлиза на почти 650 млн. евро.

Преди два месеца съобщихме, че цената на Манчестър Юнайтед се е сринала с 1 милиард паунда. Подробности си припомнете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички