Цената на Манчестър Юнайтед се срина с 1 млрд. паунда


Цената на Манчестър Юнайтед се срина с 1 млрд. паунда

21845 0

Цената на Манчестър Юнайтед се е сринала с един милиард британски лири, след като фондовата борса се срина заради пандемията от коронавирус. Новият вирус оказва изключително влияние върху спортния свят, където не само, че се отлагат редица спортни събития, но и се регистрират огромни финансови загуби.

Коронавирусът повлия сериозно на фондовия пазар, като стойността на "червените дяволи" се понижи до 2 млрд. паунда. Само преди месец Юнайтед бе оценяван с милиард повече, но след пандемията цената на акциите падна до малко над 9,92 паунда към понеделник. В началото на годината една акция на гранда от Манчестър бе на стойност 16,53 лири.

Както е известно, Манчестър Юнайтед е собственост на семейство Глейзър от 2005 година насам, когато клубът бе закупен срещу 790 млн. паунда. През годините Глейзър неведнъж предизвикваха гнева на феновете чрез методите си на управление на клуба, което водеше и до редица протести.

За момента собствениците на "червените" отказват да продадат клуба, но през миналата година обявиха, че са готови да продават, ако им бъдат заплатени 3 млрд. паунда - сума, сериозно надхвърляща тяхната инвестиция преди 15 години. Преди време се заговори, че интерес към клуба има от страна на саудитски принц, но нещата бързо затихнаха.

Междувременно на Острова заговориха дали в крайна сметка Пол Погба ще остане на "Олд Трафорд" или ще напусне през летния трансферен прозорец (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама