Нани: След изпусната дузпа сър Алекс унищожи мен и Гигс


Нани: След изпусната дузпа сър Алекс унищожи мен и Гигс
Снимка: Getty Images

1863 0

Бившето крило на Манчестър Юнайтед - Луиш Нани, разкри, че в началото на престоя си в английския гранд се е страхувал от легендарния мениджър на тима сър Алекс Фъргюсън. Португалецът разказа как е попаднал в ситуация, в която шотландецът е "включил" прословутия си "сешоар" в негова посока. Това се е случило през 2010 година след мача с Фулъм. "Червените дяволи" водеха с 2:1, когато Нани трябваше да изпълни дузпа, но я изпусна, а лондончани в края на мача успяха да изравнят за 2:2.

"Играх невероятно, бях много уверен в себе си. Спечелихме дузпа и трябваше да я бие Райън Гигс, но реших и тук да покажа увереност, а Гигс не каза нищо. Изпуснах я, въпреки че голът щеше да направи резултата 3:1. В съблекалнята след мача Фъргюсън просто ме унищожи. Той каза: "Кой си ти, Нани? Кой ти даде правото да биеш дузпа? Райън? И започна да унищожава Гигс: "Райън, ти защо му позволи да бие дузпа?". Райън каза: "Той грабна топката и аз не му попречих". Беше невероятен ден", разказа Нани.

"В началото много се страхувах от Фъргюсън. Както се страхуваш от баща си, когато направиш нещо нередно. Наблюдавах как говори с другите играчи и също исках да участвам, но не знаех езика. Страхувах се от него, докато не се научих да разбирам езика и да изразявам мислите си. Моят английски никога не е бил идеален и никога няма да бъде, но тогава беше по-зле от сега", допълва бившата звезда на тима. А кои са четиримата играчи, за които се твърди, че никога не са ставали жертва на сешоара на сър Алекс вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички