"Двигателят" на Челси, който собственоръчно спечели Висшата лига през 2016/17 (ВИДЕО)


"Двигателят" на Челси, който собственоръчно спечели Висшата лига през 2016/17 (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1873 0

Челси успя да спечели за последно английската Висша лига през сезон 2016/17, в който постави редица рекорди за най-много победи и точки.

Според мнозина обаче този триумф нямаше да бъде възможен без привличането на френския дефанзивен полузащитник Н'Голо Канте, който "изгря" на световната сцена с екипа на лондончани.

Срамжеливият французин бе едно от първите попълнения в ерата на Антонио Конте на "Стамфрод Бридж". Италианският специалист наложи схемата 3-4-3, а в средата на терена Канте създаде дуо с Неманя Матич, през което трудно противниците успяваха да пробият.

С неизчерпаема енергия и завидна скорост Канте не оставяше шанс на опонентите си, борейки се за всяка една топка до самия край и давайки тласък на офанзивата на Челси.

В края на сезон 2016/17 полузащитникът бе обявен за най-добрия играч във Висшата лига, а след това успя да се окичи и с втори медал от английския елит, след като го направи сезон преди това с отбора на Лестър.

През 2018 Канте спечели Световното първенство, 2 години след това и Шампионска лига, а тези успехи го превърнаха в един от най-добрите дефанзивни халфове на своето поколение.

Насладете се на най-доброто от Канте през 2016/17 тук:

ВИЖТЕ ОЩЕ: Когато друг французин блестеше на "Стамфорд Бридж".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички