Двете водещи причини клубовете от Англия да напуснат Европейската Суперлига


Двете водещи причини клубовете от Англия да напуснат Европейската Суперлига
Снимка: Оф. сайт на Висшата лига

1157 0

Клубовете от английската Висша лига са напуснали Европейската Суперлига под натиска на местните футболни власти, съобщава "The Guardian". Манчестър Юнайтед Манчестър Сити, Ливърпул, Арсенал, Челси и Тотнъм са получили от Футболната асоциация на Англия предупреждение, че може да бъдат отстранени от всички национални турнири в случай на участие в новия проект.

Изданието отбелязва че своята роля в това решение е изиграло и ръководството на страните, които изразиха намерение да подкрепят законодателни инициативи за забраната на клубовете от Висшата лига да участват в Суперлигата.

Според испанския "Mundo Deportivo" пък причината за английския отлив от проекта е финансова. Според изданието УЕФА е предложила значителна сума на отборите от Висшата лига, за да излязат от новия турнир. Такива предложения обаче не са правени на испанските грандове, които участват в проекта.

Сега клубовете от Ла Лига смятат, че това е временна стъпка, а не окончателен отказ от проекта, и мащабите на Суперлигата ще накарат английските колоси да се върнат в нея. Повече за финансовия мотив за отказа на английските клубове четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички